Sunday, 23 June 2013

Tips naikkan income



tadi dapat soalan di ask.fm dari nikita kimistri KLIK SINI untuk ke blog beliau. dan dapat mesej di shoutbox yang kakak kita ni cakap jangan lupa share kan tips nak increase income nuffnang, alah kak saya ade account hearbeat jea tapi rasanya sama jea cara nak naikkan income dia tapi kalau salah maafkan saya yea kak. 

kalau saya, saya biasanya akan blogwalking lepas tu tinggalkan jejak saya di shoutbox mereka dan mintak dorang tolong klik iklan tu, Insya-Allah mereka akan tolong kalau kita buat macam tu. tapi kak jangan tinggalkan link iklan dekat shoutbox mereka sebab dorang akan marah, saya tak tahu kenape tapi kebanyakkan blogger akan marah.

selain tu akak boleh jugak promote link iklan akak tu, rasanya itu sahaja lah tips yang ada. ohh lupa akak pun kena lah rajin klik iklan dorang kalau nak dorang klik iklan kita. biasanya kalau kita buat baik, orang pun akan balas baik.

dan kepada sesiapa yang ade tips lain untuk naik kan income bagi lah tahu yea

16 comments:

Zai Zaiman said...

banyak dah skang ni banner iklan, rajinkan diri update blog supaye lebih menarik pun boleh gak kann...

farah syamimi said...

@Zai Zaiman thanks bagi tips :)

Nikita Kimistri said...

Soalanku dilayan.. hehe! Shukran ya ukhti. Appreciate this post very much. Slama ni Xbrapa ambil port about income Nuffnang ;)

purplelicios said...

tw xpe.. byakan blogger mmg akn mrh heeee
singgh sni.. done clik

farah syamimi said...

@Nikita Kimistri sama lah, saya pun baru nak aktif pasal hearbeat ni. ingat lepas ni nak buat nuffnang pulak

farah syamimi said...

@purplelicios thanks sebab sudi bantu saya :)

azman/santai said...

pernah ada heartbeat tapi dah setahun baru dapat 70 sen shj..

farah syamimi said...

@azman/santai laa yea ke? habis sekarang pakai nuffnang ke?

Tedi said...

bolehla tolong klik iklan Tedi jugak... hehehe... salam kenal

farah syamimi said...

@Tedi boleh boleh :) tedi pun klik iklan saya jugak taw ^^

salam kenal

Izza Sakura said...

Akk klik ikln kt sni hehe

farah syamimi said...

@Izza Sakura thanks kak :)

azman said...

@ farah.. 70 sen tu tahun 2010.. dah klik banner farah tu, sign on le sekali tgk akaun.. sekali tengok dah 5.00 le pulak.. tapi yang musykilnya banner heartbeat dah lama buang dari blog.. mana datangnya orang klik banner? hai misteri sungguh nih

farah syamimi said...

@azman thank sebab klik yea azman :) hearbeat sedekah dekat azman kot, alah farah nak jugak :'(

Elma said...

Ramai blogger marah bila post link iklan dekat bahagian link nama shoutbox . kira mcm menipu =) Kita nak blogwalking ke blog dia tp dia post link iklan pula . Kalau bg link blog dekat nama , lepas tu shout baik2 suruh click iklan dia tu , mungkin tak apa =)

farah syamimi said...

@Elma ohh sekarang baru faham, thanks yea bagi tahu :)