Monday, 18 November 2013

Setelah sebulan lebih


ASSALAMUALAIKUM
-Tak jawab dosa. Baik jawab cepat-

kesian kat blog ni kan? dah macam tak bertuan jea rupanya. tengok lah last aku update blog bila? dah lebih sebulan aku tak update blog kesayangan ni. okey lah meh sini aku cerita kenapa blog ni terbiar macam tak bertuan jea. 

sebenarnya aku mengalami kesibukkan yang luar biasa (bajet sibuk sangat jea) tapi serious aku sibuk walaupun sebenarnya tak de laa sibuk sangat cuma aku jea yang tak pandai nak bahagikan masa dengan betul lepas tu ditambahkan pulak dengan badan ni yang jenis kalau dah letih, tido lepas tu malas nak buat semua benda. 

start dari hujung bulan august sampai hujung bulan october aku kerja. jadi engkau orang faham-faham jea lah kalau kerja ni macam mana kan? dapat pulak aku ni kerja 12jam. 10pagi-10malam memang tak de masa lah nak manja-manja dengan blog kan. kalau nak update blog sebelum pergi kerja alamatnya aku masuk kerja pukul 12 tengah hari lah. aku ni kalau dapat menghadap blog mana boleh setakat sejam dua, kalau boleh dari pagi sampai ke malam. kalau nak update blog lepas balik kerja memang tak lah kan otak mana mahu berfungsi kalau kepala fikir bantal jea sepanjang masa. cuti? okey cuti banyak dihabiskan dengan menidurkan diri di ghumah. time cuti laa aku nak feeling-feeling anak raja kat rumah, duduk rumah makan tido jea haahahaha.

lepas jea aku berhenti kerja hari khamis, hari sabtu tu terus pergi pangkor merehatkan diri dekat rumah yang. seminggu jugak laa aku kat sana. balik dari sana settle kan hal politeknik. pesanan aku untuk semua yang bakal masuk poli, kalau kau dapat surat cepat baik kau pergi settlekan cepat-cepat. sebab bukan senang okey nak settle kan urusan dia. entry pasal politeknik Insya-Allah aku update akan update kemudian untuk kongsikan pengalaman aku dengan korang semua. aku tak janji akan update tapi aku akan cuba update untuk korang dan bakal student politeknik. 
hilang selera makan seminggu sebab forteen tak pergi final AJL. eh bukan sebab forteen tapi sebab ariz lufias jea hhahahaha

Sunday, 6 October 2013

SEGMEN: JOM KLIK IKLAN BERSAMA FARAH SYAMIMI TAMAT


ASSALAMUALAIKUM
-Tak jawab dosa. Baik jawab cepat-


maaf maaf dan maaf kerana terlalu lambat umumkan yang SEGMEN: JOM KLIK IKLAN BERSAMA FARAH SYAMIMI SUDAH TAMAT

Terima kasih kepada semua peserta sebab sudi join segmen saya yang tak seberapa ni. saya nak mintak maaf andai sepanjang segmen ni berlangsung saya ade sakitkan hati/kecikkan hati sesiapa, saya juga manusia biasa yang tidak boleh lari dari melakukan kesalahan. 

Jangan serik untuk join segmen saya yang akan datang yea :)

Sunday, 22 September 2013

Online shop mana yang ada jual tote bag?


ASSALAMUALAIKUM
-Tak jawab dosa. Baik jawab cepat-

Tadi masa tengah cuci-cuci mata tengok barang-barang yang online shop jual tetiba aku terjatuh hati dengan tote bag dia. design tote bag dia cantik gila dan simple gila, terus rasa nak beli terus rasa nak PM owner dia tapi aku terpandang satu lambang yang tak sepatutnya, terus tak jadi nak beli. 

start dari tejatuh hati dengan tote bag dekat online shop tu, aku terus cari dekat online shop lain dan google dari siang tadi sampai lah sekarang tapi still tak jumpa-jumpa lagi online shop yang ade jual tote bag ni. korang tahu tak online shop mane yang ade jual tote bag? kalau korang tahu memane online shop yang jual tote bag comment jea dekat entry ni dan bagi link online shop dia sekali okey?


terjumpa satu online shop yang jual tote bag ni, dah aku memang berkenan dengan design tu tapi sebab ade gambar kucing terus rasa seram jea nak beli and pakai, penyudahnya aku tak beli T.T

Sunday, 25 August 2013

Alhamdulillah dapat politeknik



Syukur Alhamdulillah aku dapat poli untuk second intake ni. sebenarnya kawan aku yang check kan sama ada aku dapat poli ataupun tak sebab masa tu aku dekat rumah makngah. sekali bila check dapat, happy okey tapi rasa macam tak syok sebab tak dapat satu kos dengan best friend. hmm tak satu kos tak pe lagi ni satu poli pun tak :'(

terus rasa macam tak de semangat.. cakap dekat dorang nabila dapat dekat behrang sambil buat muka tak de mood. along cakap cari lah kawan baru, aish nak mencari kawan baru yang faham kita tu bukan senang. tambah-tambah aku kesana kesini dengan nabila nanti kalau dia tak de mesti rasa kosong jea sebab dah terbiasa pegi mane-mane dengan dia.

tapi ape-ape pun rasa bersyukur sangat sebab dapat poli, nasib baik dulu tolak tawaran kpj, kptm, risda, klmu semua kalau tak mesti menyesal gila sebab tak tunggu second intake punya. haa lupa nak cakap aku dah jumpa kawan yang satu kos dengan aku, sorang blogger dan sorang lagi bukan blogger, sorang perempuan dan sorang lelaki. ade sape-sape yang satu kos dan satu poli dengan aku tak?

Wednesday, 14 August 2013

Apabila twitter mencari pasal



gangster sangat title aku kan? hehehehe. 

aku dapat rasakan yang pengguna-pengguna tegar twitter tengah tension sekarang ni sebab twitter ade masalah teknikal. yea lah, selalunya tangan tu tak henti-henti tweet itu ini tapi alih-alih malam ni tangan tu tetiba duk diam jea kan? walaupun aku bukan pengguna tegar twitter perasan tension tu tetap wujud sebabnya time aku nak online dia ade masalah, aish sabau jea lah.

rasanya masih belum terlambat kalau aku nak ucapkan selamat hari raya kepada semua rakan-rakan blog dan juga pembaca-pembaca blog ni (ade kea orang baca blog aku?). dekat kawan-kawan lain tak payah mention dekat sini sebab aku dah mesej dorang ucap selamat hari raya aidilfitri melalui mesej jea hehhehe tapi ade lah jugak aku mesej dekat kawan-kawan blogger, itu pun yang mane aku ade number phone dorang jea lah.

disebabkan umur semakin meningkat dewasa duit raya pun semakin kurang lah jadi aku nak mintak tolong korang klik 3 ekor monyet comel bawah ni boleh? tunggu sampai habis loading taw ^^


twitter dah boleh on kan sekarang? okbai aku nak pegi bertweet


Wednesday, 31 July 2013

Birthday gift from joe




Thanks joe sebab bagi hadiah ni, comel sangat aku suka weh. serious suka sesangat. 

tadi dalam 3 lebih joe ajak teman dia pergi johnny booking tempat nak bukak puasa hari ni sebab hari ni dia nak belanja family dia bukak puasa dekat johnny. lepas teman joe pegi booking terus pegi market jj sebab joe nak beli sushi. sebelum sampai dekat market tu, ade nampak orang‬ jual bear-bear dengan coklat. belek punya beria, tanya  macam orang nak beli tapi tak beli pun. kita orang terus pegi market beli sushi dengan vitagen.

balik dari market tu belek lagi tapi tak beli jugak lagi sampai dekat guess punya shop tak silap joe kata ''eh comel lah bear dengan coklat tadi. jom tengok balik.'' aku pun pusing jea lah balik sebab aku pun suka tengok sebab comel sangat kihkihkih. tapi masa sampai dekat tempat tu aku cakap dekat joe ''make sure kali ni kau beli.'' seperti satu arahan hahahaha yea lah pegi dah 3 kali tapi tak beli-beli pun lagi.

haa sebaik kali ni dia beli kalau tak memang aku akan cubit-cubit dia. lepas beli joe kata jom pegi kedai tu *tunjuk kedai. jangan tanya aku ape nama kedai tu sebab aku tak tahu ape nama dia even dah banyak kali masuk pun tak tengok-tengok nama dia. aku pelik sebenarnya bila joe kata ''pegi lah masuk tengok-tengok.'' memang kita nak masuk kedai ni lah pun kan? jadi kenape perlu cakap pegi lah masuk tengok-tengok? tapi sebab aku malas nak tanya aku terus masuk pegi tempat buku-buku yang comel. untuk pengetahuan korang aku sangat suka tengok writing book yang comel-comel.

masa dekat tempat buku tu aku belek-belek lah satu diary ni, cantik gila okey diary tu dan bila tengok harganya terus cakap kat diri sendiri ''padan lah cantik diary ni sebab harga dia pun cantik juga.'' aku ingat nak beli jugak walaupun harga dia menyebabkan aku telan air liur tercekik tapi sebab sekarang ni aku tengah papa, keinginan ku untuk membelinya terus terbantut. terus letak balik diary tu dan cari joe, aku nampak dia dekat kuanter, tapi sebab aku dah berkenan sangat dengan diary tu aku ambik balik diary tu dan terus aku belek-belek dia supaya nanti aku tak rindu diary tu hahahhaha. 

joe datang dekat aku pegang sekeping kad, aku tanya kad ape tu? tapi dia diam jea, aku pun buat tak tahu jea lah. tapi rasa pelik lah jugak dah kenape dia ni beli kad? masa jalan nak pegi dekat parking tetiba joe cakap ''kau ada pen?'' aku pelik kenape dia tanya pen? tapi sebab malas nak menanya dia nak buat ape dengan pen aku diamkan aje dan terus cakap aku tak de pen sebab memang aku tak de pen pun. pen dalam handbag, aku keluar tadi bawak purse jea, kalau aku bawak handbag ade lah pennya.

then masa dalam kereta joe cakap ''sebenarnya aku beli ni untuk hg.'' aku pun haaaaaa yea ke? hehhehe mekasih joe. aku tak peluk joe pun sebab masa tu joe tengah drive. tapi serious rasa terharu sangat sebab tak sangka joe nak bagi dekat aku, sebab dia cakap dia nak beli untuk diri sendiri. dan baru aku sedar kenape joe ikut pilihan aku masa beli bear dengan coklat tadi, kenape dia beli kad dan kenape dia tanya pen.
 

Monday, 29 July 2013

Senarai peserta SEGMEN: JOM KLIK IKLAN BERSAMA FARAH SYAMIMI


maaf untuk peserta-peserta segmen kerana lambat keluarkan senarai peserta ni. sekarang senarai peserta dah keluar, tunggu ape lagi cepat lah blogwalking sambil klik iklan-iklan dorang semua ^^

KLIK BANNER UNTUK JOIN
GROUP 1


GROUP 2


GROUP 3

http://twentysep.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html
http://pening-pala.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html
 http://selendandangputihku.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html 
 http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html 
 http://nureenz.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html 
 http://el-shoppe.blogspot.com/2013/08/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html 
 http://www.sweetmamaintan.blogspot.com/2013/09/segmen-jom-klik-iklan-bersama-farah.html




LAST UPDATE 5 SEPTEMBER 2013 (1:12PM)

*kepada peserta segmen inform saya kalau link anda tiada dalam senarai ataupun terdouble link okey?